TürkçeEnglishGerman
KURSLARIMIZ
Haberler
12.03.2014
2015 KPSS ERKEN KAYIT DÖNEMİ BAŞLADI - 2015 YILI KPSS KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR
Hepsini Oku
14.09.2013
FORMASYON EĞİTİMİNDE YENİ DÖNEM - FORMASYON EĞİTİMİNDE YENİ DÖNEM 20.000 PEDAGOJİK FORMASYON DUYURUSU... YÖK pedagojik formasyon sertifika programları için toplam kontenjan...
Hepsini Oku


Bülten
Bültenimizi almak için e-mail adresinizi ekleyin
Aboneliği kaldır
ÖABT

 

ÖABT NEDİR

  10 SORUDA ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ

    Soru 1: Öğretmenlik atamaları için hangi branşlarda alan sınavı yapılacaktır?

-Türkçe

-İlköğretim Matematik

-Fen Bilimleri / Fen ve Teknoloji

-Sosyal Bilgiler

-Türk Dili ve Edebiyatı

-Tarih

-Coğrafya

-Matematik (Lise)

-Fizik

-Kimya

-Biyoloji

-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

-Almanca

-Fransızca

-İngilizce

 

 

   Soru 2: Diğer alanlar ne olacak? Diğer alanlarda alan sınavı yapılmayacak mı?

   Cevap 2: 2013 yılı için ilan edilen 15 alan haricinde alan sınavı yapılmayacaktır.

 

  Soru 3: Alan sınavı yapılmayan alanlarda puanlama nasıl olacaktır?

 Cevap 3: KPSS P10 puanı daha önceki gibi aynı şekilde hesaplanacaktır. Atamalar P10 puanı üzerinden yapılacaktır. Öğretmen adayı Eğitim Bilimlerinde 0,4 katsayısı, Genel Yetenek Genel Kültürde ise 0,3 katsayısı ile hesaplanan puan türünde atanabilecektir. Alan sınavı yapılmayan branşlarda ise Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) uygulanmayacağı için KPSS P121 puanı hesaplanamayacaktır.

 

Soru 4: Öğretmenlik alan bilgisi testi ne zaman yapılacaktır?

Cevap 4: Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Sınavından sonra 13 Temmuz 2013 tarihinde ayrı bir oturumda yapılacaktır.

 

Soru 5: ÖABT uygulanan alanlarda soru dağılımı nedir?

Cevap 5: ÖABT uygulanan alanlarda adaylar eskisi gibi Genel Yetenek testinden 60 soru, Genel Kültür testinden 60 soru, Eğitim Bilimleri testinden ise eskisinden farklı olarak 80 soru, ÖABT'den ise 50 soru çözeceklerdir.

 

 

Soru 6: ÖABT uygulanan alanlarda soruların puana % olarak etkisi ne olacaktır?

Cevap 6: ÖABT uygulanan alanlarda Genel Yetenek %15, Genel Kültür %15, Eğitim Bilimleri %20 ve Alan Bilgisi soruları ise %50 olarak puana etki edecektir.

 

Soru 7: ÖABT sorularına nasıl hazırlanacağız?

Cevap 7: İhtiyaç Akademi'nin Uzaktan Eğitimi Sistemi ile. http://uzaktanegitim.gen.tr/EProductCategory.aspx?CatID=178

Aynı zamanda İhtiyaç Yayıncılık'tan çok yakında çıkacak “Öğretmenlik Alan Bilgisi kitapları” ile hazırlanabilirsiniz.

https://tr-tr.facebook.com/ihtiyacakademi

Soru 8: Alan sınavına girmeyecek öğretmen adayları için Eğitim Bilimleri ve Genel Yetenek Genel Kültür sorularında bir değişiklik olacak mıdır?

Cevap 8: Evet olacaktır. EB soruları 120'den 80'e düşecektir. GYGK soruları ise yine eskisi gibi 120 soru olacaktır. Ancak bu durumda EB sorularının soru sayısı düştüğü için puana olan katkısı artacaktır. Çünkü daha önce EB'de 120 soru soruluyordu ve EB testi %40 etkiye sahipti. Bu yeni durumda soru sayısı 80'e düştü ancak EB testi yine %40 etkilidir. Bu durumda EB sorularının puana katkısı artmış olmaktadır.

 

Soru 9: Bu şekilde tasarlanan alan sınavını Danıştay iptal edebilir mi?

Cevap 9: Hayır etmez. Çünkü branşları birbiriyle yarıştırmak gibi bir durum söz konusu değildir. Her kişi kendi branşındaki diğer rakipleriyle yarışacaktır. Bu da adaletsizlik olduğu savını ortadan kaldırı. Hukukçularımızın yorumları da bu doğrultudadır.

 

Soru 10: Alan bilgisi testi kaç kişiyi ilgilendiriyor?

Cevap 10: Alan bilgisi testine yaklaşık 85.000 kişinin gireceği beklenmektedir.

 

KURS PROGRAMIMIZ

KURS BAŞLANGIÇ VE BİTİŞİ : OCAK 2014 /HAZİRAN 2014 

20 HAFTA

TOPLAM 100 SAAT DERS

ÜCRETSİZ YAYINLARIMIZ

5 ADET MODÜLER SET

TG DENEME SINAVLARI

System is Created by Test-Asp
İhtiyaç Akademi Manisa © Copyright 2012
All right reserved